Fitspiration: Banana pancakes with fruits

9/12/2014 11:06:00 μ.μ.


..Και ναι λοιπόν, σήμερα έχουμε το 2ο ''Fitspiration'' post! Για όσους δεν ξέρετε και δεν έχετε δει το 1ο post, διαβάστε το εδώ. Πάλι λοιπόν σας έχω μια άλλη ιδέα για ένα εύκολο, γρήγορο και προπαντός, χορταστικό πρωινό. Ξέρετε λοιπόν τις γνωστές τηγανίτες, που ναι μεν είναι πολύ νόστιμες, αλλά μεσ' το λάδι;; Ε ξεχάστε τις. Όταν τις δοκίμασα πρώτη φορά δεν πίστευα πως κάτι τόσο ελαφρύ είναι τόσο χορταστικό και νόστιμο! Γευστικά είναι σχεδόν ίδιες με τις κανονικές τηγανίτες χωρίς όμως να έχουν αλεύρι, ζάχαρη ή αυγά, που όπως και να το κάνουμε, είναι κάπως ''επιβαρυντικά''. Μπορεί να σας παραξενέψει που είπα ότι δεν έχει αυγά και θα δείτε πιο κάτω ότι έχει ασπράδια. Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, τα ασπράδια είναι καθαρή πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά,σε αντίθεση με τον κρόκο, άρα είναι πολύ πιο υγιεινά! Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν;;

Υλικά:
  • 1 φλυτζ. τσαγιού βρώμη
  • μισή μπανάνα
  • 2 ασπράδια
  • 2 κοφτές κουτ. γλυκού μέλι
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Toppings:
  • Από πάνω μπορούμε να βάλουμε φρέσκα και ξερά φρούτα, μέλι, κανέλα, ακόμα και κομματάκια μαύρης σοκολάτας που έχει ευεργετικές ιδιότητες και ικανοποιούν την ανάγκη μας για...κάτι γλυκό!

Εκτέλεση: 
  • Σε ένα μπλεντεράκι βάζουμε μέσα όλα τα υλικά (προφανώς όχι τα toppings χαχα) και τα χτυπάμε για 2-3' λεπτά μέχρι να γίνουν πηχτός χυλός. Εγώ για να φανούν πιο καλά τα βήματα, χτύπησα τα υλικά σε ένα μίξερ!

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, ή σε ένα κανονικό με πολύ λίγο βούτυρο, ρίχνουμε λίγο από το χυλό, περιμένουμε 2-3 λεπτάκια, τις γυρίζουμε και από την άλλη μεριά, μέχρι να ροδίσουν. Εγώ βρήκα αυτό το κουπ-ατ σε σχήμα καρδιάς, ειδικό για τηγάνι, δεν είναι όμορφο;; :)


  • Όταν είναι έτοιμες και από τις δύο μεριές τις βγάζουμε από το τηγανάκι.
  • ..Και τέλος σερβίρουμε με ότι topping θέλουμε. Εγώ έβαλα από πάνω blackberries, αποξηραμένες μπανάνες και μέλι! Μαζί με λίγο χυμό είναι ένα ολοκληρωμένο και χορταστικό πρωινό!











Αυτή ήταν η συνταγή για τα υγιεινά pancakes! Πως σας φάνηκαν;; Στο πρώτο ''Fitspiration'' post δείξατε ενδιαφέρον για την καινούργια στήλη, και ομολογώ ότι χάρηκα πολύ!!Είχα άγχος για το πως θα σας φανεί,αλλά τώρα είμαι τόσο ενθουσιασμένη που σχεδόν κάθε μέρα ψάχνω και δοκιμάζω υγιεινές συνταγές για να σας τις δείχνω :) Εμείς λοιπόν τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!xx

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να σου αρέσει!! Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. Aaa TELIA!!!

    Filakia apo londino! :)

    Layla xx

    www.sprinklesofstyle.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (...Αχ,λατρεμένο Λονδίνο!!) Χαίρομαι που σου άρεσαν, ελπίζω να τις δοκιμάσεις! Πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή