Fitspiration: Pink banana smoothie

9/07/2014 04:46:00 π.μ.


Από σήμερα ξεκινάμε καινούργια σειρά στο blog που θα λέγεται ''Fitspiration''! Θα είναι μια σειρά από posts που θα έχουν να κάνουν με συνταγές για λίγο πιο υγιεινή διατροφή και γενικά οτιδήποτε μπορεί να παρακινήσει κάποιον να ζει πιο σωστά και υγιεινά χωρίς να στερείται πολλά (κι όμως γίνεται!). Ένα πράγμα που δεν μπορούσα ποτέ (και που πολλοί προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είναι το σωστό), είναι οι εξαντλητικές και πολύ αυστηρές δίαιτες, ξέρετε αυτές που λένε π.χ 60 γραμ. κρέας, 5 γραμ. λάδι κλπ.,κλπ....Εδώ και δύο εβδομάδες αποφάσισε η μεγαλειότης μου να πάει να γραφτεί στο γυμναστήριο και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν πιο σωστό να συνδυάσω τη γυμναστική με υγιεινή διατροφή για καλύτερα αποτελέσματα. Ήταν φυσικό λοιπόν να ψάχνω ''fitspiration'' στο internet, δηλαδή μικρές, γρήγορες ασκήσεις γυμναστικής και υγιεινές συνταγές, ιδέες για μεγαλοπρεπή πρωινά, για χορταστικά μεσημεριανά κλπ. Ελπίζω να βοηθήσει αυτή η σειρά από posts μερικούς από 'σας και να ξεκινήσουμε μαζί, γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν έχεις παρέα σε μια τέτοια προσπάθεια, βοηθάει πολύ! Μετά από τη λίγο μεγάλη εισαγωγή, πάμε να σας δείξω το πρώτο smoothie που έφτιαξα (και με ενθουσίασε πολύ, το φτιάχνω κάθε μέρα σχεδόν). Είναι ιδανικό για πρωινό πριν ή μετά τη γυμναστική γιατί είναι πολύ χορταστικό, γευστικό και γρήγορο! Η ποσότητα που χρησιμοποίησα βγάζει ένα γεμάτο μεγάλο ποτήρι νερού. Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν;;

Υλικά:
  • 1 μπανάνα
  • 10 blackberries (βατόμουρα ελληνιστί)
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • λίγο γάλα (εγώ βρήκα στο Μαρινόπουλο γάλα σόγιας, οπότε έβαλα αυτό για πιο υγιεινό)
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
Φυσικά θέλουμε και ένα μεγάλο,ωραίο ποτήρι και καλαμάκια!! (Μα δεν είναι φανταστικά αυτά τα καλαμάκια;; Τα βρήκα στα Tiger <3)


Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά...



  • Και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν...Αν όταν τα χτυπήσουμε δούμε ότι είναι πολύ πηχτό ή το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγο γάλα ή μέλι αντίστοιχα, μέχρι να το φέρουμε στα γούστα μας :)

  • Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι...


...Και voila! 'Ετοιμο το smoothie μέσα σε 3 λεπτά!! Σίγουρα θα ακολουθήσουν συνταγές και για άλλα smoothies, είναι πολύ καλή λύση για πρωινό.

*Smart tip*
  • Μπορούμε να πάρουμε φρούτα της αρεσκείας μας, να τα τεμαχίσουμε και να τα φυλάξουμε σε σακούλες τροφίμων στην κατάψυξη. Έτσι κάθε πρωί, το μόνο που θα κάνουμε για να φτιάξουμε smoothie, θα είναι να τα βγάλουμε από την κατάψυξη!



 Αυτό ήταν λοιπόν το smoothie, τόσο εύκολο!! Πείτε μου στα σχόλια αν το δοκιμάσετε και αν σας άρεσε! Εμείς τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε..
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!



You Might Also Like

11 σχόλια

  1. Πολύ καλή ιδέα για την νέα σου στήλη.. Το smoothie φαίνεται αρκετά απλό και πολύ νόστιμο φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να πάει καλά! Αν σου αρέσουν τα smoothies, θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη, πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  2. τέλεια η νέα στήλη!~!!είμαι ήδη φαν!!!!!!! επίσης τέλεια τα σμούθις!!!θα δοκιμάσω και αυτή τη συνταγή!επίσης, ωραίο και ελαφρύ είναι και το γάλα αμυγδάλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που ακούω καλά λόγια για την καινούργια στήλη, ευχαριστώ πολύ!! Αφού σου αρέσουν, έχε υπόψην σου ότι θα ακολουθήσουν πολλά smoothies ακόμα! Θα το δοκιμάσω το γάλα αμυγδάλου, έχω βρει ένα μαγαζάκι με βιολογικά προϊόντα και διάφορα έτσι ''υγιεινά'' και το πουλάει εκεί (αλλιώς σιγά μην το έβρισκα αλλού...) :P Πολλά φιλιά :D

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι που σου αρέσουν, σε λίγες μέρες θα γράψω τη συνταγή για άλλο ένα smoothie, stay tuned! Ήδη πέρασα από το blog σου και μου αρέσει πάρα πολύ, οπότε υποθέτω θα τα ξαναπούμε!Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ενδιαφέρον, μου αρέσει πολύ η νέα στήλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, χαίρομαι που σου αρέσει!! Φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Λατρεύω τα smoothies, πολύ ωραία πρόταση και παρουσίαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τώρα τα ανακαλύπτω σιγά σιγά και είμαι πολύ ενθουσιασμένη!Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά :)

      Διαγραφή
  6. Εντάξει είχες δίκιο, μοιάζει πανεύκολο και πεντανόστιμο! :D
    Τι ωραίο blog design που έχεις! Μόνη σου το φτιάχνεις? Γιατί μ' αρέσει να πειραματίζομαι και να αλλάζω πολλά και στο δικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Είναι όντως πεντανόστιμο!! Χαίρομαι που σου αρέσει η νέα εμφάνιση του blog! Βρήκα το θέμα σε ένα site και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στο html έφερα στα μέτρα μου κάποιες λεπτομέρειες! Το θέμα μπορείς να το βρεις εδώ: http://www.themexpose.com/2014/11/persona-minimalist-responsive-blogger.html Πολλά φιλιά <3

      Διαγραφή