Breakfast porridge in 2 ways | Recipe

2/28/2016 02:17:00 π.μ.


Κυριακή σήμερα και εφόσον έχουμε καθιερώσει τις Κυριακές στη μαγειρική, σήμερα θα σας δείξω άλλη μια εύκολη ιδέα για πρωινό (δεν ξέρω αν έχετε προσέξει, αλλά δίνω ιδιαίτερη βάση στο πρωινό, μιας και είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Εξάλλου τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα εύκολο, χορταστικό και δημιουργικό πρωινό;;). Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε ζεστό porridge με μπανάνα, σε 2 διαφορετικές εκδοχές: την κλασσική και αυτή με το κακάο! Αν δεν ξέρετε τι είναι το porridge, είναι ουσιαστικά βρώμη βρασμένη με γάλα και κομματάκια φρούτων (εγώ έβαλα μπανάνας γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός). Και αν από την περιγραφή δεν είστε πολύ...σίγουροι για τη γεύση, έχω να σας πω ότι ,αν σας αρέσει το ρυζόγαλο, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα η γεύση είναι ακριβώς όπως το ρυζόγαλο, αλλά πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις! Από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε, θα κολλήσετε, να είστε σίγουροι!! Από τα πιο αγαπημένα μου καθημερινά πρωινά <3 Πάμε να δούμε πως να το φτιάξετε;;
Υλικά:
(Για 2 μερίδες)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βρώμη
  • 1/2 κοφτό κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 μπανάνα κομμένη σε κομματάκια (ή όποιο άλλο φρούτο θέλετε)
  • κανέλα (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. γλυκού κακάο (αν θέλετε να κάνετε τη σοκολατένια εκδοχή)
Notes: 
1. Μπορείτε αντί για κανέλα να βάλετε τζίντζερ σε σκόνη ή ότι άλλο σας αρέσει! Ακόμα και με τριμμένη ινδική καρύδα θα ήταν ωραίο & πρωτότυπο το αποτέλεσμα!
Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη βρώμη, το μέλι και την κανέλα. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συχνά με ένα κουταλάκι. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμο όταν η βρώμη έχει απορροφήσει σχεδόν όλο το γάλα (θα χρειαστεί περίπου 5-8 λεπτά!). Αν δείτε ότι δεν έχει απορροφηθεί το γάλα, ενώ βράζει αρκετή ώρα ο χυλός, προσθέστε μερικές κουταλιές ακόμα από τη βρώμη και ανακατέψτε. Αν θέλετε να βάλετε κακάο, το προσθέτετε αυτή τη στιγμή!
2. Το πρωινό μας είναι έτοιμο, το σερβίρουμε στο μπολ, βάζουμε από πάνω τα κομματάκια μπανάνας, λίγη κανέλα αν θέλετε και είναι έτοιμο!! Τρώμε όσο είναι ακόμα ζεστό..! :)

...Δεν νομίζω ότι ένα πρωινό μπορεί να γίνει πιο εύκολο, χορταστικό και δημιουργικό ταυτόχρονα! Σίγουρα είναι η κατάλληλη λύση για πρωινό τις καθημερινές, μιας και είναι αρκετά γρήγορο. Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε αυτό το post και αν θα δοκιμάσετε και εσείς αυτή τη συνταγή! Πάντως αν τη φτιάξετε και εσείς στο σπίτι, θα χαρώ να δω φωτογραφία με τις δημιουργίες σας στο Instagram κάνοντας με tag (username: @ilianaa_mac). Επίσης πείτε μου στα σχόλια ποιο είναι το αγαπημένο σας πρωινό που θα θέλετε να τρώτε κάθε μέρα! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!
Υ.Γ.: ...Και καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχετε <3

You Might Also Like

0 σχόλια