French toast roll ups with nutella & strawberries | Recipe

2/21/2016 12:24:00 π.μ.

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους! Ελπίζω να έχετε μια χαλαρή μέρα, να ξεκουραστείτε και να περάσετε όμορφα. Το σημερινό post είναι ακόμη μια συνταγή ιδανική για πρωινό γιατί είναι χορταστική, απλή και γευστικότατη! Σήμερα σας δείχνω πως να φτιάξετε ''κρέπες'' από ψωμί του τοστ με γέμιση σοκολάτας, κομματάκια φράουλας και πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη! Είναι τόσο εύκολη και απλή συνταγή γιατί τα υλικά είναι πολύ απλά, που τα έχουμε όλοι στο σπίτι, αλλά ακόμα και να μην έχετε κάποιο από τα υλικά,μπορείτε να το παραλείψετε ή να το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο...Θα σας τα εξηγήσω όλα παρακάτω! Πάμε να δούμε όμως τη συνταγή;;
Υλικά:

  • Φέτες ψωμί του τοστ (αν θέλουμε να φτιάξουμε π.χ 6 κρέπες, θα χρειαστούμε 12 φέτες)
  • Άλειμμα σοκολάτας (merenda, nutella κλπ.)
  • Φράουλες
  • 1 αυγό
  • 100 ml. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο (για το τηγάνισμα)
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Notes:
1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί του τοστ σικάλεως για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα!
2. Αν δεν είστε πολύ fan της σοκολάτας, μπορείτε να την παραλείψετε και στη θέση της να βάλετε τυρί κρέμα ή ακόμα και μαρμελάδα!
3. Αν δεν έχετε φράουλες (παρόλο που μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα ακόμα και αυτή την εποχή) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει. Πολύ καλή εναλλακτική είναι να βάλετε κομματάκια μπανάνας ή και μήλο!
4. Για γαρνίρισμα μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλειμμα σοκολάτας, κάποιο σιρόπι, μέλι, μαρμελάδα ή και σαντιγί..!
5. Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες από την προηγούμενη μέρα και να τις αφήσετε στο ψυγείο. Έτσι το πρωί που θα ξυπνήσετε θα έχετε μόνο να τις ψήσετε, κάτι που θα πάρει το πολύ 5 λεπτά -δηλαδή μέχρι να φτιάξετε τον καφέ σας θα έχουν γίνει- άρα θα φάτε φρέσκο και ζεστό πρωινό. (Βλέπετε, για όλα φροντίζω..!)
Εκτέλεση:
1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την κόρα από κάθε φέτα. 
2. Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε φέτα και την κάνουμε όσο πιο λεπτή μπορούμε.
3. Στην μια άκρη του τοστ αλείφουμε λίγο από το άλειμμα σοκολάτας. Πλένουμε καλά τις φράουλες, τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και βάζουμε λίγα πάνω στη σοκολάτα.
4. Τυλίγουμε την κρέπα σε ρολό και καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει μέχρι να την ψήσουμε. Αν θέλετε να τα ψήσετε την επόμενη μέρα, σταματάτε σε αυτό το σημείο, τα βάζετε στο ψυγείο και το επόμενο πρωί τα τηγανίζετε όπως σας γράφω στο παρακάτω βήμα!
5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια παίρνουμε κάθε ρολό ξεχωριστά, το κρατάμε καλά, βγάζουμε την οδοντογλυφίδα και το βρέχουμε γρήγορα στο μείγμα του αυγού. Θέλουμε ίσα - ίσα να καλυφθεί όλη η κρέπα με το μείγμα, μην το αφήσετε πολύ ώρα μέσα.
6. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τις κρέπες για περίπου 2 λεπτά από κάθε μεριά. Προσοχή όταν τις γυρίζετε, να μην ανοίξουν. 
7. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι, τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη! Εννοείται ότι τις τρώμε όσο είναι ακόμα ζεστές (εξάλλου δεν νομίζω ότι θα μπορείτε να κρατηθείτε και να μην τις φάτε επιτόπου..!!).






Αυτή ήταν και η σημερινή συνταγή που είχα να σας δείξω! Τώρα θέλω πολύ να φάω κρέπες...κλαψ κλαψ...Είδατε και μόνοι σας ότι είναι πολύ εύκολη, γρήγορα συνταγή με απλά υλικά! Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε, αν σας άρεσε και αν θα τη δοκιμάσετε και εσείς! Αν τελικά τα φτιάξετε και εσείς θα χαρώ να μου στείλετε φωτογραφία με τις δημιουργίες σας, στο Instagram κάνοντας με tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

2 σχόλια