Popcorn & movies | 8 MM

2/26/2016 01:00:00 π.μ.

Παρασκευή σήμερα (yeaaah!) και σκέφτηκα να γράψω ένα post στην αγαπημένη μου στήλη με τις ταινίες! Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όπως σας έχω ξαναπεί εγώ έχω συνδυάσει τις Παρασκευές με ταινίες, popcorn και παρέα :) Οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο, αν ψάχνετε και εσείς να δείτε κάποια ταινία σήμερα το βράδυ με την παρέα σας, να διαβάσετε το σημερινό post και να πάρετε ιδέες. Στο σημερινό ''Popcorn & movies'' λοιπόν θα κάνουμε ένα mini review στην ταινία ''8 mm'' ή στα ελληνικά ''8 χιλιοστά'' (that's what she said :P). Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστεί ο Nicolas Cage και πολλοί λένε ότι αυτή η ταινία είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχει παίξει. Τη συγκεκριμένη ταινία την έμαθα από την κολλητή μου η οποία εδώ και πόσο καιρό μου έλεγε συνέχεια ''πρέπει να τη δούμε'', αλλά ποτέ δεν την είδαμε μαζί. Την περασμένη Κυριακή, αργά το βράδυ, την είχε στην τηλεόραση αλλά επειδή με πήρε ο ύπνος, τη νοίκιασα την επόμενη μέρα και την είδα με την ησυχία μου. Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά την ταινία...:

Υπόθεση:
Ο Τομ Γουέλς είναι ειδικός στις παρακολουθήσεις και ασχολείται συνήθως με συζυγικές απιστίες. Ο ίδιος ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα του 'Αννι και την κορούλα τους Σίντυ. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται όταν καλείται από μια πλούσια χήρα να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ, φαίνεται να περιέχει μια snuff ταινία, καθώς δείχνει ένα ανυποψίαστο κορίτσι να βιάζεται, να βασανίζεται και να δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιος γύρισε το φιλμάκι και ποιος την σκότωσε; Ο Γουέλς βρίσκεται να κυνηγάει ανελέητα τα αλλόκοτα ίχνη που οδηγούν σε τρομακτικά αποδεικτικά στοιχεία που καθορίζουν την τύχη ενός κοριτσιού και μιας άγνωστης που αρχίζει να στοιχειώνει τη φαντασία και τη συνείδησή του... Αυτό που ο Γουέλς μαθαίνει είναι πέρα από τους χειρότερους εφιάλτες του, καθώς συνειδητοποιεί πόσο θανάσιμο μπορεί να αποδειχθεί ένα φιλμάκι των 8 χιλιοστών...

Ας ξεκινήσω δίνοντας λίγες παραπάνω πληροφορίες για την υπόθεση της ταινίας. Ο Τομ Γουέλς αφού αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση, αναγκάζεται να μπει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια και να γνωρίσει τους χειρότερους ανθρώπους της κοινωνίας. Η ταινία αγγίζει και κάποια θέματα που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν και συμβαίνουν, αλλά κανείς δεν τολμάει να τα αναφέρει και να τα συζητήσει (ίσως γιατί είναι τόσο ανώμαλα και άρρωστα που δεν χωράνε συζητήσεις, η κοινωνία είναι απόλυτη και καλά κάνει). Βέβαια σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι αρνητικό της ταινίας, ίσα ίσα μπορεί να σε βάλει να σκεφτείς μερικά πράγματα για τα προβλήματα της κοινωνίας που μπορεί να ξέρουμε ότι υπάρχουν αλλά να μην τα έχουμε συνειδητοποιήσει. Και αυτή η ταινία έρχεται να σου δείξει ''στην ψύχρα'' το πρόβλημα και τι ακριβώς συμβαίνει. (Πολύ θα ήθελα να σας πω ακριβώς σε ποιο πρόβλημα αναφέρομαι τόση ώρα, αλλά θέλω να το δείτε μόνοι σας μέσα από την ταινία). Πάντως πάνω - κάτω έχει να κάνει με την ''βιομηχανία'' πορνό ταινιών και το πόσο μπορεί να ξεφύγει για να ικανοποιήσει τα πιο αρρωστημένα μυαλά...(Ελπίζω να σας κίνησα την περιέργεια να τη δείτε!). 

Σε άλλα χαρακτηριστικά της ταινίας, να σας πω ότι ανήκει στις ταινίες μυστηρίου/αγωνίας. Πραγματικά έχει πολύ μυστήριο και η αγωνία (ειδικά προς το τέλος) φτάνει στα ύψη. Όταν την είδα, προς το τέλος που είχε πολύ αγωνία, είχα μείνει κόκαλο, ίσα που ανέπνεα. Σε μερικές κορυφαίες σκηνές της ταινίας ευχόμουν να είχα δίπλα μου κάποιον που την έχει ξαναδεί, για να μου πει ότι όπου να 'ναι τελειώνει αυτή η σκηνή, γιατί πραγματικά δεν άντεχα άλλο αυτή την αγωνία. Σε κάποια σημεία ένιωθα πολύ αηδιασμένη με αυτά που έβλεπα, παρόλο που δεν είχε σκηνές...για γερά στομάχια, που λένε (και είναι γεγονός αυτό, ενώ η ταινία γυρίζει γύρω από διάφορα αρρωστημένα θέματα και ενώ περιγράφονται αρρωστημένες καταστάσεις, δεν βλέπεις ''ωμά'' κάποια σοκαριστική σκηνή). Μέσα από αυτή την ταινία συνειδητοποιείς πόσο αρρωστημένοι άνθρωποι υπάρχουν και στην πραγματικότητα, γιατί δυστυχώς τέτοια συμβαίνουν real life. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι σε μια σκηνή όπου ήταν ο Τομ Γουέλς (Nicolas Cage) και ένας παραγωγός ''ιδιαίτερων'' ταινιών πορνό και του λέει ο παραγωγός: ''Φέρε μου την κόρη σου για να γυρίσω ταινία''. Η κόρη του ήταν μόλις ενός χρόνου...καταλάβατε μάλλον για τι είδους ''αηδία'' μιλάω. 

Η αγωνία σε σχέση με τη θεματολογία που αγγίζει η ταινία, σε καθηλώνουν περιμένοντας τη συνέχεια και ελπίζοντας σε ένα...λυτρωτικό τέλος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τέλος έρχεται, απλά με ένα διαφορετικό τρόπο απ' ότι θα περίμενε κανείς, υπάρχει μια ανατροπή. Ενώ είναι σχετικά μεγάλη ταινία δεν σε κουράζει, απλώς σε μερικά σημεία βρήκα τον εαυτό μου να ανυπομονεί να τελειώσει γιατί είχα ''αρρωστήσει'' με αυτά που συνέβαιναν και το στομάχι μου είχε δεθεί κόμπος από την αγωνία. Αλλά νομίζω ότι από αυτά τα ''συμπτώματα'' καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μια καλή ταινία αγωνίας/μυστηρίου!

Εν τέλει, η γνώμη μου για αυτή την ταινία είναι η εξής: Μου αρέσει πάρα πολύ η υπόθεση, οι στιγμές τρελής αγωνίας που έχει, η ''ωμή'' πραγματικότητα που σε χτυπάει στο πρόσωπο και σίγουρα όλο το ''σκοτεινό'' feeling που διέπει την ταινία. Προτείνω να τη δείτε, και μόνο που θα δεις πόσο αρρωστημένοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι εκεί έξω, ακόμα και κάποιοι που φαίνονται ''νορμαλ'', αξίζει τον κόπο. Εξάλλου καλό είναι να τη δείτε για να έχετε τη δική σας γνώμη σχετικά με την ταινία!

Αυτά είχα να πω για την ταινία ''8 mm''! Σίγουρα προτείνω να τη δείτε, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα ''δεθεί'' κόμπος το στομάχι σας από την αγωνία, ειδικά προς το τέλος! Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το mini review της ταινίας και να σας έπεισα να τη δείτε. Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε αυτό το review, αν θέλετε να δείτε αυτή την ταινία και αν την έχετε δει, πείτε μου πως σας φάνηκε! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!
(Φωτογραφία, πηγή: Google Images)

You Might Also Like

0 σχόλια