Grandma's Easter Biscuits recipe | Weekster

4/29/2016 12:36:00 μ.μ.

Αν και συνήθως τη Μεγάλη Παρασκευή δεν ψήνουν πασχαλινά κουλουράκια, εμείς θα επαναστατήσουμε (έτσι ξεκίνησαν όλες οι μεγάλες ιστορικές επαναστάσεις, αλήθεια.). Αν δεν ψήσεις κουλουράκια για να ξεπεράσεις την καταθλιψάρα της Μεγάλης Παρασκευής, με την καμπάνα να χτυπάει όλη μέρα πένθημα, τότε πως θα την ξεπεράσεις;;! Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δείξω τη συνταγή της γιαγιάς μου για πασχαλιάτικα κουλουράκια για να τα φτιάξετε και να φτιάξει και η διάθεση σας! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή, νόστιμα, τραγανά απ' έξω και μαλακά από μέσα. Επίσης ειναι πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να απασχολήσετε τα παιδιά σας ή τα μικρά σας αδερφάκια! Βάλτε τις ποδιές σας, ετοιμάστε τα υλικά, ανάψτε τους φούρνους και ''βουρ'' στα κουλουράκια...!
Υλικά (για περίπου 50 κουλουράκια):
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 βανιλίνη (βανίλια σε σκόνη)
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 100 ml γάλα
  • 650 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμα αν χρειαστεί)
  • 1 και 1/2 κουτ. γλυκού αμμωνία σε σκόνη
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 αυγό για άλλειμα (προαιρετικά)
Tips:
1. Αν θέλετε να τα κάνετε πιο αρωματικά, μπορείτε να βάλετε περισσότερο ξύσμα από πορτοκάλι, σταφίδες ή ότι άλλο θέλετε.
2. Φροντίστε να τα πλάσετε όλα περιπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο στο φούρνο.
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Σε ένα μεγάλο, ψηλό ποτήρι ρίχνουμε το γάλα, την αμμωνία, τη σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του ποτηριού στο μεγάλο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Μέσα στο μπολ ρίχνουμε λίγο λίγο το αλέυρι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού. Όταν έχουμε ρίξει όλο το αλέυρι, πρέπει να έχει δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι που είναι μαλακό και δεν κολλάει στα χέρια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι σκληρό. Αν κολλάει στα χέρια, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλευράκι σιγά σιγά μέχρι να έρθει στην επιθημητή σύσταση.
5. Βάζουμε το ζυμαράκι σε ένα καθαρό μπολ, ελαφρώς λαδομένο. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
6. Σε μια καθαρή επιφάνεια βάζουμε πάνω το ζυμάρι. Κόβουμε με το χέρι μας μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε τα κουλουράκια όπως μας αρέσει!
7. Στη συνέχεια  τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψάκια με λαδόκολλα πάνω. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα τους, γιατί θα φουσκώσουν. 
8. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό και λίγο γάλα ή νερό. Με αυτό αλείφουμε την επιφάνεια από τα κουλουράκια για να ροδίσουν στο φούρνό!
9. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Ξέρουμε ότι είναι έτοιμα όταν έχουν ροδοκοκκινήσει, έχουν φουσκώσει και είναι μαλακά. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και είναι έτοιμα προς κατανάλωση! 


Αυτή ήταν η συνταγή της γιαγιάς μου για τα πασχαλινά κουλουράκια, πολλάκις δοκιμασμένη και τα αποτελέσματα πάντοτε επιτυχημένα! Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό post και να σας φάνηκε χρήσιμο. Σήμερα ήταν και το τελευταίο post της mini σειράς ''Weekster'' με πασχαλινά post που ανέβαιναν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα! Ελπίζω να κατάφερα το σκοπό μου και να σας βοήθησα να ξεχάσετε την κατάθλιψη των ημερών. Εγώ πάντως κατάφερα και ξεχάστηκα, νομίζα ότι ήταν μια απλή εβδομάδα όπως όλες οι άλλες! Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε η σημερινή συνταγή και αν θα τη δοκιμάσετε και εσείς! Αν φτιάξετε και εσείς αυτά τα κουλουράκια θα χαρώ αν τα βγάλετε φωτογραφία και τα ανεβάσετε στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac). Επίσης πείτε μου αν σας άρεσε η σειρά ''Weekster'' και πιο post σας άρεσε περισσότερο! Εμείς θα τα πούμε, με το καλό, στο επόμενο post, μέτα την Ανάσταση. Μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

Υ.Γ: Να ξεκουραστείτε, να χορτάσετε ύπνο, φαϊ, παρέα και οικογένεια. Καλή Ανάσταση!! <3 

You Might Also Like

0 σχόλια